Na ovogodišnjoj smotri najboljih mladih dizača utega do 15 i 17 godina, održanom u Prištini od 23.-30.rujna, sudjelovalo je ukupno 264 natjecatelja iz 31 europske zemlje.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke Reprezentacije Boška Čavke, u dresu sa Državnim Grbom, nastupile su dvije članice Kluba dizača utega "Vukovar", ANA CRNJAC i LUCIJA GRAČANIN, dok je u Stručnom stožeru Reprezentacije bio njihov trener Milan Kordić.

ANA je nastupila u konkurenciji U15 u kategoriji +75 kg. i sa rezultatima u trzaju od 53 kg., izbačaju od 68 kg. i biatlonu od 121 kg., osvojila je tri šesta mjesta u Europi, dok je LUCIJA nastupila u konkurenciji U17 u kategoriji do 63 kg. i sa rezultatima od 53+63=116 kg., ostvarila je plasmane na trinaesto mjesto.

Poziv Izbornika za nastup na ovom Prvenstvu Europe dobila je i HERMANA DERMIČEK za nastup u konkurenciji U15 i koja je prema prijavama natjecatelja u kategoriji do 75 kg., realno trebala u Vukovar donijeti 3 odličja (odličja su se osvajala za svaku dizačku disciplinu), što bi bila prva odličja osvojena za Hrvatsku sa Europskih prvenstava u ženskoj konkurenciji !

Život piše tužne priče, jer HERMANA zbog smrtnog slučaja u obitelji, neposredno pred odlazak u Prištinu, nije sudjelovala na Prvenstvu Europe.

Čestitke našim Reprezentativkama na ostvarenim rezultatima i dostojnom predstavljanju svog kluba, svog Grada Vukovara i Republike Hrvatske na Europskom Prvenstvu.

Uprava KDU "Vukovar"