Europsko prvenstvo u kung fu-wushu disciplinama ove godine se odigralo u glavnom gradu Rusije.
Hrvatski wushu reprezentativac , član vukovarskog Taijiquan kluba Andrej Jelečki, u Moskvi je boravio od 10. do 15. svibnja. Hrvatsku je predstavljao u taijiquan disciplini tuishou(gurajuće ruke) u kategoriji do 70kg. Bez izgubljenog boda došao je do prvoga mjesta i zlatnog odličja. Sada već aktualni europski šampion ovim podvigom pokazao je da se i u malom gradu poput Vukovara, u malom klubu, sa sparing partnerima koje je osobno obučio, s minimalno financijskih sredstava, ali puno rada mogu stvoriti uvjeti za velike rezultate.

"Na ovome putu pomagao mi je izvrstan tim stručnjaka. S majstorom Žigom Tršarom, voditeljem Taijiquan instituta iz Ljubljane i majstorom Zeng Xiangbo s Tajvana godinama unazad sam se pripremao za ovakve podvige. Ovoga puta su mi puno pomogli i treneri reprezentacije Zilhad Mahmuljin i Franjo Vinković na pripremama koje smo odradili u Zagrebu.
Cilj mi je probiti led što je dublje moguće, savladati vještinu i sport koliko god mi to bude dostupno, pripremiti teren i olakšati put novim generacijama zaljubljenika u svijet kung fu-a", rekao je Jelečki.