Od 14.-17. lipnja u Innsbrucku u Austriji, održan je 5. KUP EUROPSKE UNIJE za mlađe uzraste natjecatelja a natjecanje je bilo ekipno uz proglašenje i pojedinačnog redoslijeda.

Za svaku Reprezentaciju, nastupio je po 1 natjecatelj uzrasta U15, U17 i U20, u obje spolne konkurencije, što je ukupno po 6 natjecatelja uz dozvolu da mlađi natjecatelj može nastupiti za stariji uzrast.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, boje Republike Hrvatske, branile su mlade Vukovarke Hermana Dermiček (U17) i Ana Crnjac (U20), dok je trener Reprezentacije bio Milan Kordić.

U ekipnoj konkurenciji, najuspješniji su bili mladi dizači iz Poljske, ispred natjecatelja iz Italije i Austrije, dok je Hrvatska zauzela četvrto mjesto.

S obzirom da se radilo o ekipnom natjecanju, nastupu se moralo prići krajnje oprezno jer bi u slučaju neuspješnog nastupa to utjecalo na plasman Reprezentacije.

Kako smo već navikli da nas Hermana i Ana na svakom natjecanju obraduju sa novim državnim rekordima, ovaj put je to uspjelo samo Hermani, koja je postavila nove rekorde u izbačaju i biatlonu za uzrast U17, u kategoriji do 69 kg.

U pojedinačnom dijelu natjecanja, Hermana Dermiček je sa rezultatima od 63 kg. u trzaju, 76 kg. u izbačaju i 139 kg. u biatlonu, zauzela četvrto mjesto, dok je Ana Crnjac sa 63+75=138 kg. bila šesta.

Nastavak aktivnosti KDU "Vukovar" je već u subotu 23. lipnja, kada se odlazi u Mađarsku na "KUP BUDIMPEŠTE" a krajem srpnja Hermana i Ana, opet će predstavljati Republiku Hrvatsku na Prvenstvu Europe za kadete, koje će se održati u Milanu u Italiji.