U Milanu (Italija), održano je ovogodišnje Prvenstvo Europe za kadete u dizanju utega, na kojem su odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, nastup u dresu sa državnim grbom imale i dvije mlade Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac, dok je u Stručnom stožeru bio Milan Kordić.

Od Hermane i Ane, očekivan je dobar nastup, koji novi državni rekord i plasman među prvih deset, što su naše reprezentativke i ostvarile.

HERMANA DERMIČEK je nastupila u kategoriji do 75 kg. i sa rezultatima od 66 kg. u trzaju , 73 kg. u izbačaju (izbacila je Hermana i rekordnih 80 kg. ali rigorozni suci nisu to priznali) i 139 kg. u biatlonu, ostvarila je tri plasmana na sedmo mjesto.

Rezultatom u trzaju od 66 kg., Hermana je za 1 kg. popravila svoje državne rekorde za uzraste U17 i U20.

ANA CRNJAC je nastupila u kategoriji +75 kg. i sa rezultatom od 65 kg. u trzaju je deveto plasirana, dok je u izbačaju sa 78 kg. i 143 kg. u biatlonu ostvarila plasmane na deseto mjesto.

Možda bi ove rezultati bili i nešto bolji da su se pripreme za ovo natjecanje (kao i ostala u proteklih 5 godina djelovanja kluba) obavile u adekvatnijem prostoru od ovog u kojem mladi natjecatelji KDU "Vukovar" grade svoje uspjehe a koji nema niti jednog vanjskog otvora za dovod svježeg zraka, niti ima bilo kakav ugrađen ventilacijsko klimatizacijski uređaj, te je rad u ovakvom prostoru u ove ljetne dane na granici izdržljivosti.

Naše reprezentativke Hermana i Ana (kao i ostali uspješni članovi kluba), nebrojeno puta su dokazali da zaslužuju bolji tretman i bolje uvjete za trening, pogotovu što u sklopu Sportske dvorane postoji adekvatan prostor za rad dizača utega, kojeg povremeno koriste neki klubovi u pripremnom periodu a uglavnom je neiskorišten.

Ovaj prostor što sada koriste dizači utega za svakodnevni trenažni proces je nekorektno prema ovim mladim sportašima sa zdravstvenog aspekta a postaje i opasan, jer dizati sve veće težine (čemu teže svi naši natjecatelji) u prostoru bez dovoljno zraka, može dovesti do gubitka svijesti i neželjenih povreda.

Apeliramo na odgovorne za sport u Gradskoj upravi i ustanovi "Sportski objekti" da iznađu rješenje za ovaj problem, jer naši sportaši to zaslužuju !

Uprava kluba