Glavni grad Argentine Buenos Aires, bit će od 6.-18. listopada domaćin III. Olimpijskih igara mladih sportaša starosti od 15 do 18 godina.

Na ovoj smotri najboljih mladih sportaša svijeta, nastupit će ukupno 4012 natjecatelja iz 206 zemalja i to po 206 u obje spolne konkurencije.

Boje Republike Hrvatske na ovim Olimpijskim igrama, branit će 27 natjecatelja (22 djevojke i 15 mladića) u 11 sportova.

Da bi se izborio plasman na ove Olimpijske igre mladih, potrebno je bilo dokazati svoju kvalitetu na prethodnim kvalifikacijskim natjecanjima, te je tako mlada Vukovarka HERMANA DERMIČEK. osvojivši sedmo mjesto na Europskom Prvenstvu za kadete, održanom u srpnju u Milanu, stekla pravo da kao jedina sportašica iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, predstavlja svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku na ovim Olimpijskim Igrama !

HERMANA je šesnaestogodišnja članica Kluba dizača utega "Vukovar" i dizanjem utega se bavi oko pet godina. Višestruka je Prvakinja je Hrvatske i državna rekorderka za sve mlađe uzraste u tri težinske kategorije.

Na osnovu ostvarenih sportskih rezultata, HERMANA je 2015. godine, proglašena najperspektivnijom sportašicom Grada Vukovara, te je kao takva imala čast, donijeti vatru i zajedno sa Gradonačelnikom gospodinom Ivanom Penavom i ostalim uzvanicima, zapaliti plamen na Hrvatskim Olimpijskim igrama mladih, koje su 2016. godine započele u Vukovaru !

Simptomatično je to da će samo nešto više od dvije godine nakon toga, HERMANA imati priliku braniti boje Republike Hrvatske uz plamen na Olimpijskim igrama !

Ima li veće sreće za jednog trenera volontera od toga da će mu dijete nastupiti na Olimpijskim igrama ?

Mislim da nema i sada mogu mirno u zasluženu "sportsku trenersku mirovinu" - riječi su Milana Kordića, Hermaninog trenera i trenera ostalih uspješnih članova KDU "Vukovar".

Ne treba se bojati za budućnost Kluba dizača utega "Vukovar", jer klub neće ostati bez kvalitetnog stručnog rada mojim odlaskom sa trenerske dužnosti, jer već neko vrijeme brigu o ovim mladim sportašima preuzima Prvostupnik trenerske struke, bivši državni prvak Davor Horvat a niti ja ne odlazim iz kluba i bit ću tu u ulozi Predsjednika kluba.
Vrijeme neminovno prolazi i meni sa svojih 67 godina uz svu brigu vođenja kluba, postalo je opterećenje , svakodnevni odlazak u dvoranu na trening.
Horvatu ostavljam kvalitetan "sportski materijal" i priliku za njegovo trenersko dokazivanje- kaže Milan Kordić.

Svi članovi kluba su ponosni na HERMANIN plasman na Olimpijske igre mladih i žele joj skori sretan put i uspješan nastup u Argentini !

Uprava kluba