VK Vukovar i SOV ponovno su imali prigodu pokazati se u pravom svjetlu dobrih domaćina te su na par dana omogućili vaterpolistima iz Dalmacije da svoje trenažne baze premjeste u Vukovar odakle su u okviru regionalne vaterpolske lige odradili utakmice protiv srpskih ekipa. Tako su najprije došli vaterpolisti šibenskog Solarisa, a potom ekipe splitskog Mornara i Jadrana.

Jadranaši, predvođeni kapetanom Anđelom Šetkom velikim prijateljem grada Vukovara i vukovarskih vaterpolista, u ovakvom pohodu bili su i prošle godine. Šetka je ponovno potvrdio prijateljstvo dvaju gradova - Splita i Vukovara te maksimalno iskoristio boravak u našem gradu u smislu novih planova i realizacije projekata razvoja vaterpola i sporta u Vukovaru.

Gosti iz Dalmacije su prezadovoljni, i kako sami ističu, imali su idealne uvjete za rad i treninge, a uvjete na vukovarskom plivalištu ocijenili kao jedne od najboljih u Hrvatskoj. Dio slobodnog vremena provodili su igri i zajedničkim treninzima s vukovarskim mladim vaterpolistima te neizostavno u obilasku memorijalnih lokacija Domovinskog rata grada Vukovara.

Uprava Vaterpolo kluba Vukovar ne krije zadovoljstvo, te ovakva i slična događanja prepoznaje kao značajan čimbenik promocije i razvoja kako vaterpola tako i općeg sportskog ozračja u gradu Vukovaru.

Dragim prijateljima smo poželjeli sreću u nastavku sezone, do nekih novih susreta.