Klub odbojke na pijesku Vukovar u suradnji sa ŽOK Enna Vukovar i OK Zrinski Nuštar, 12.travnja 2022. organizirao je prvi pokazni trening odbojke na pijesku, na vukovarskoj gradskoj plaži. Na treningu se okupilo 90 djece zainteresirane za treniranje i natjecanje u ovom sportu što je impozantna brojka za ovako mladi a ujeno i jedini klub odbojke na pijesku na području Vukovarsko - srijemske županije.

Podsjetimo se, u prošlogodišnjim natjecanjima KOP Vukovar osigurao si je natjecanje u najvišem državnom rangu, odnosno 1. hrvatskoj ligi u odbojci na pijesku u kojoj će se natjecati ove godine, no to je ono što nam je trenutno manje bitno.

Izrazito nas veseli činjenica da smo na prvom okupljanju, okupili broj od 90 djece zainteresirane za treniranje odbojke na pijesku.
Osim same igre i prezentacije odbojke zainteresiranoj javnosti, počistili smo plažu od nečistoća, postavili mrežu, istrijebili travu i uživali u igri.

Iako tereni nisu po standardima, nekako smo se snašli te se nadamo kako ćemo u skorijoj budućnosti imati priliku zaigrati na profesionalnim terenima i svu ovu djecu primiti u klub te im omogućiti stjecanje osnovnih znanja o odbojci na pijesku, kao i priliku da se natječu sa svojim vršnjacima.