Mladi Vukovarac NIKOLA TODOROVIĆ sa velikim je uspjehom branio boje Republike Hrvatske u gradu Leonu u Meksiku, gdje se održava Prvenstvo svijeta za kadete (U17) u dizanju utega i dostojno je predstavio svoj klub i svoj grad Vukovar.

Nikola je nastupio u "A" finalu kategorije do 81 kg. i ostvario rezultate od 118 kg. u trzaju, 133 kg. u izbačaju i 251 kg. u biatlonu.
U disciplini trzaj je osvojio četvrto mjesto, a "bronca" mu je izmakla za minimalnih jedan kilogram, dok je u izbačaju i biatlonu ostvario plasmane na osma mjesta u konkurenciji najboljih mladih dizača utega svijeta.

Tijekom natjecanja Nikola je tri puta pomjerao granice državnih rekorda za kadete sa 116 i 118 kg. u trzaju i 251 kg. u biatlonu.

U najavi ovog natjecanja rekli smo da bi se smatrao uspješnim nastupom plasman od 10-12 mjesta u svijetu, a evo Nikola nas je iznenadio i obradovao daleko boljim plasmanima.

Nikolin uspjeh je tim veći ako se zna da uz natjecatelje iz konkurencije stoje timovi stručnjaka (izbornik, trener, liječnik, fizioterapeut), dok za naše sportaše jedva ima sredstava za odlazak na europska i svjetska natjecanja.

Čestitamo Nikoli na ostvarenom u Meksiku!

Uprava kluba