Stolnoteniska ekipa učenica Gimnazije Vukovar u sastavu: Suzana Živković, Marija Kapular, Vesna Pavlović i Tabita Elizabeta Koprivnjak, pod vodstvom Šijanović Davora, profesora TZK-a,nastupila je na Državnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza u Poreču od 06.-08. svibnja 2012.

Na završnici natjecanja nastupilo je šest najboljih školskih ekipa iz cijele države.

Gimnazijalke su u vrlo jakoj konkurenciji osvojile izvrsno 4. mjesto. Uspjeh je još veći, s tim što su iza sebe ostavile jake ekipe iz Dubrovnika i Crikvenice.

Polufinalni susret učenice Gimnazije Vukovar igrale su protiv učenica Privatne Gimnazije Dr. Časl iz Zagreba, koje su aktualne viceprvakinje svijeta u školskom športu. U borbi za treće mjesto, poražene su od ekipe iz Bjelovara.

Treba naglasiti da je i sam plasman na Državno natjecanje izuzetan uspjeh, jer način dolaska do završnice Državnog natjecanja, vrlo je težak i naporan. U športskim natjecanjima osnovnih i srednjih škola treba proći četiri razine natjecanja kako bi se nastupilo na završnici. To su školska natjecanja, gradska, županijska i regionalna. Na svakom od tih natjecanja mora se osvojiti prvo mjesto kako bi se moglo nastupiti na višoj razini natjecanja.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli kako bi na primjeren i dostojanstven način predstavili našu županiju, naš grad i našu školu.

{gallery}2012/04/15/11{/gallery}