{gallery}2014/05/13/02{/gallery} U subotu 10.05.2014. godine, natjecatelji KDU „Vukovar" imali su veoma uspješan nastup u Osijeku u okviru II. Kola Hrvatske lige najboljih dizača utega i sa ukupno 1050,80 bodova savladali ekipe KDU „Kaštela" i KDU „Solin" i nakon održanog II. Kola zauzimaju odlično IV mjesto na prvenstvenoj ljestvici.
U Osijeku je nastupila i naša Martina Stojšić i 6 puta obarala seniorske državne rekorde u kategoriji do 48 kg.
U svom prvom pokušaju odmah obara državni rekord u disciplini „Trzaj" sa 40 kg (raniji rekord je bio 35 kg) a u svom drugom nastupu sada već svoj rekord podiže za još 2 kilograma. U disciplini „Izbačaj" Martina odmah podiže rekordnih 50 kg. a u narednom nastupu i 52 kg. Rezultati u ove dvije discipline donijeli su i nove državne rekorde u Biatlonu sa 92 i 94 kg.
Iako pomalo umorni od natjecanja u Osijeku, članovi kluba dizača utega „Vukovar" u nedjelju su pokazali kako se bori za svoj klub i svoj grad. Nastupivši na I. međunarodnom Turniru „KUP GRADA VUKOVARA" a koji je bio povratak Olimpijskog dizanja utega u grad Vukovar, nakon 24 godine a koji je nastavak veoma uspješne tradicije dizanja utega u „Gradu na Dunavu" a koja seže do 1956. god. postigli su zavidan uspjeh : Sveukupni Pobjednik „KUPA GRADA VUKOVARA" je naš Davor Horvat, sa podignutih 115 kg. u Trzaju i 140 kg. u Izbačaju a što je ukupno255 kg u Biatlonu. Naša Martina,ne zna za umor i ponovo pomjera granice, sada već svojih državnih rekorda i podiže ih na 43 i 45 u Trzaju i 53 i 55 u Izbačaju a što je rekordnih 98 i 100 kg u Biatlonu. Na međunarodnom „KUPU GRADA VUKOVARA", nastupilo je 10 dizačica i 24 dizača i to iz Pečuha Mađarska, Splita, Kaštela, Solina i domaćina KDU „Vukovar".
Podijeljeno je ukupno 14 pehara i to : Horvat Davoru KDU „Vukovar" kao seniorskom pobjedniku i seniorskoj pobjednici Mihaeli Kruljac iz KDU „Osijek". Druga mjesta su osvojili Ensar Musić KDU „Split" i Milijana Vojnović KDU „Split" a treći su bili Laszlo Nemeth iz Mađarske i Martina Stojšić iz KDU „Vukovar".
U konkurenciji mlađih uzrasnih kategorija, kod Juniora pobjednik je Silvio Bijelić KDU „Split" a pobjednica je Hermana Dermiček iz KDU „Vukovar". Kod Kadeta najbolji je bio Marcell Horvats iz Mađarske a kod Kadetkinja Velina Galović iz Vukovara, dok je kod mlađih Kadeta najbolji Herman Ivkić iz Vukovara a kod mlađih Kadetkinja, pobjednica je Nikoleta Major iz Mađarske.
U ekipnom poretku bodovanjem po jednog natjecatelja u svakoj uzrasnoj kategoriji, pobjednik u ženskoj i muškoj konkurenciji je KDU „Vukovar".
Ovaj uspjeli sportski događaj, uveličali su svojom nazočnošću Predsjednik Hrvatskog Dizačkog Saveza gospodin Damjan Krklec, dopredsjednik Zdravko Varga i Izbornik Hrvatske dizačke Reprezentacije Boško Čavka i svi su izrazili zadovoljstvo viđenim u „Gradu Heroju", izrazili pohvale radu volontera u klubu, koji su iz ničega stvorili novi sportski klub, iznenađeni su dobrom organizacijom ovog Turnira i obećali svaku pomoć klubu.
Da obećanje pomoći nije samo deklarativno, čelni ljudi Hrvatskog Dizačkog Saveza, dokazali su time što su mladim vukovarskim dizačima, donijeli na poklon, set natjecateljskih olimpijskih utega vrijedan 30.000 kuna.
Osim gore nabrojanih natjecatelja za KDU „Vukovar" još su nastupili : Melani Cetina , Marija Maksimović, Stefanela Cetina, Snežana Stojaković, Daniel Đurđević,Donatelo Musulin,Denis Kapidžić, Neven Strunja, Zdenko Prokop,Jovan Rašić, Dimitrije Stanić i Zoran Raduka.
Ovim putem se zahvaljujemo svim pojedincima i privrednim subjektima koji su pomogli da organizacija „KUPA GRADA VUKOVARA" bude uspješno provedena.

Za KDU „Vukovar" Tajnik
Milan Kordić