{gallery}2015/01/27/01{/gallery}III Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu, bench pressu i mrtvom dizanju održano je 24. i 25. siječnja u Virovitici u organizaciji PLK "Virovitica" i pod pokroviteljstvom Hrvatskog powerlifting saveza a po pravilima Međunarodne powerlifting federacije - IPF.

Novoosnovani Powerlifting klub "Adamas"-Vukovar pod vodstvom Snježane Vencler i Željka Đitka okuplja mlade sportaše, akademske orijentacije, učenike i studente, i na ovom natjecanju ostvario je prvi izlazak na scenu i sportska borilišta. Iako je ovo bio prvi službeni nastup članova kluba na jednom velikom natjecanju, svojim rezultatima natjecatelji su ostavili izniman dojam i najavili da će igrati veliku ulogu na powerlifting sceni u Hrvatskoj. Članice kluba Tea i Martina Stojšić kao vrhunske sportašice u gimnastici i olimpijskom dizanju utega osvajanjem naslova prvakinja države u powerliftingu ukazuju smjer kojim je klub krenuo.

Sedam natjecatelja ostvarilo je respektabilan rezultat, iz Virovitice u Vukovar su ponijeli ukupno 9 zlatnih medalja i 1 srebrnu. Osim medalja u pojedinačnim kategorijama, natjecatelji PLK "Adamas" osvojili su i nagrade u ukupnim relativnim kategorijama te tako donose 3 zlatna, 1 srebrni i 2 brončana pehara u Vukovar. U vrlo jakoj konkurenciji, PLK "Adamas"-Vukovar kao novi klub s prvim nastupom, ostvario jedan od najkvalitetnijih klubskih rezultata na državnom prvenstvu.

Također, tajnica kluba, gđa Snježana Vencler uspješno je položila sudački ispit te je postala ovlašteni IPF sudac za Hrvatsku što je vrlo značajno za razvoj powerliftinga na području naše županije.

Hrvatski powerlifting savez ukazao je PLK "Adamas"-Vukovar povjerenje za organizaciju Međunarodnog natjecanja u Vukovaru krajem četvrtog mjeseca čime se nakon dugo vremena powerlifting vraća u Vukovar koji ima bogatu i uspješnu tradiciju u dizačkim sportovima.

Rezultati po kategorijama:

Natjecanje u powerliftingu
Žene
Tea Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, kadetkinje
Martina Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, juniorke
Snježana Vencler, zlatna medalja, kategorija do 84kg, veteranke II

Martina Stojšić, juniorska prvakinja Hrvatske
Tea Stojšić, treće mjesto u relativnom poretku kadetkinja i juniorki

Muškarci
Petar Jakovljević, srebrna medalja, kategorija do 74kg, juniori

Natjecanje u bench pressu
Žene
Tea Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, kadetkinje
Martina Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, juniorke

Martina Stojšić, juniorska prvakinja Hrvatske

Muškarci
Tin Rudnički, zlatna medalja, kategorija do 59kg, kadeti
Mislav Šimun Živković, zlatna medalja, kategorija do 93kg, juniori

Mislav Šimun Živković, treće mjesto u relativnom poretku juniora

Natjecanje u mrtvom dizanju
Žene
Tea Stojšić, zlatna medalja, kategorija do 52kg, kadetkinje

Tea Stojšić, kadetsko-juniorska prvakinja Hrvatske

Muškarci

Stevan Blagojević, zlatna medalja, kategorija do 83kg, kadeti

Stevan Blagojević, drugo mjesto u relativnom poretku kadeta