×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/03/10/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/03/10/02

{gallery}2015/03/10/02{/gallery} Na prvom Međunarodnom kupu borilačkih vještina u organizaciji Karate-Do kluba Požega u sportskoj dvorani u Jakšiću okupilo se tridesetak natjecatelja. Ovo je bilo prvo takvo okupljanje gdje su predstavnici različitih borilačkih vještina iz Požege, Belog Manastira, Bosanske Kostajnice, Brčkog i Vukovara u sportsko-obiteljskoj atmosferi razmijenili iskustva.
Borci Vukovarskog sokola Denis Matijašević i Marko Sablić svaki u svojoj kategoriji ponovo su bili najbolji i osvojili zlatne medalje u grapplingu. Trener Josip Crnjac nam pojašnjava što je grappling, to je borilačka vještina mješavina juda sa zahvatima gušenja ili poluga.
Također napominje kako u Vukovarskom sokolu se trenira i Urban jiu.jitsu što je mješavina izraelskog i japanskog jiu-jitsua sa utjecajima krav mage ali je sve prerađeno za sport i ublažena je retorika, Uglavnom se radi o tome kako u što kraćem vremenu onesposobiti „neprijatelja". Borilačke vještine su izuzetno dobre jer omogućuju mladima da kontroliraju sami sebe i ne iskaljuju bijes na okolini a isto tako služe isključivo za samoobranu, da se možete obraniti od dva puta jačeg i većeg protivnika a ne za napad.
„ Izuzetno sam ponosan na moje borce koji na svakom natjecanju i turniru daju sve od sebe kako bi što bolje predstavili i sebe i klub i grad Vukovar, vjerujem u njih i da će se ovaj niz osvajanja medalja nastaviti " - završava trener Crnjac.