{gallery}2016/04/04/01{/gallery} Powerlifting klub „Adamas" uspješno je započeo novu natjecateljsku sezonu u powerliftingu. Prvo natjecanje ove godine bilo je u Trogiru 19. i 20. ožujka gdje su nastupila tri naša natjecatelja. Bio je to i uzvratni posjet našim sportskim kolegama iz Dalmacije koji su u velikom broju učestvovali na IV. Prvenstvu Hrvatske u powerliftingu i bench bressu u Vukovaru, povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Natjecanje u Trogiru pod nazivom „Trogir Classic Open 2016." svečano je otvorio gradonačelnik Trogira i u svojim riječima posebno je pozdravio predstavnike Vukovara koji su prešli najdulji put od svih natjecatelja. Posebno je naglasio i zahvalnost svim vukovarskim žrtvama koje Trogir nikad neće zaboraviti.

Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera, s gostima iz Slovenije i BiH, okupilo je skoro 100 natjecatelja i označilo uspješan početak sezone u Hrvatskoj powerlifting organizaciji.
Powerlifting klub „Adamas" predstavljali su Stevan Blagojević, Bernard Malnar i Zoran Lovrić te Snježana Vencler kao službena sutkinja natjecanja.
Prvog dana natjecanja nastupili su powerlifteri. Stevan Blagojević, jedan od najmlađih natjecatelja, osvojio je zlatnu medalju u kadetskoj kategoriji do 83kg, te srušio hrvatski rekord u čučnju za njegovu kategoriju koji sada iznosi 167.5kg. U ukupnom poretku kadeta Stevan je zauzeo treće mjesto.
Bernard Malnar osvojio je zlatnu medalju u veteranskoj kategoriji do 93kg, te postavio nove rekorde u čučnju, mrtvom dizanju i totalu za svoju kategoriju. U ukupnom poretku veterana Bernard je pobjednik.

U nedjelju je bilo natjecanje u bench pressu. Zoran Lovrić u kategoriji veterana do 93kg, u žestokoj borbi zauzeo je drugo mjesto i srebrnu medalju. U nadmetanju za prvo mjesto hrvatski rekord je bio srušen nekoliko puta i za samo 2kg Zoranu je izmaklo prvo mjesto.

Ekipa iz Adamasa ide dalje, ovo proljeće bogato je natjecanjima. Već slijedeći vikend, 10. travnja u Bjelovaru se održavaju kvalifikacije za GPA Europsko prvenstvo u powerliftingu koje će se ove godine održati u Zadru krajem svibnja i koje će okupiti najjače powerliftere Europe budući da se najviše 'all time' svjetskih rekordera natječe po GPA pravilima.
PLK „Adamas" će u Bjelovaru predstavljati: Tea Stojšić, Ana Maslov, Stevan Blagojević i Josip Podunajec. Nadamo se da će svojim rezultatima uspjeti ostvariti uvjete za nastup na kontinentalnom prvenstvu u Zadru.