{gallery}2016/04/13/01{/gallery} Powerlifting klub "Adamas" Vukovar sudjelovao je na III. Prvenstvu Hrvatske održanom u Bjelovaru 10. travnja po pravilima GPA federaciji ostvarivši odlične rezultate!
U powerliftingu su ostvareni sljedeći rezultati:

Ana Maslov: 1. mjesto u svojoj kategoriji te 1. mjesto u ukupnom poretku (seniorke i veterankle); čučanj: 90 kg, bench press: 42.5 kg; mrtvo dizanje: 100 kg

Tea Stojšić: 1 mjesto u svojoj kategoriji te 1. mjesto u ukupnom poretku (teens i juniorke); čučanj: 80 kg, bench press: 45 kg. mrtvo dizanje: 112.5 kg. S obzirom da je Tea bila prijavljena i za nastupe u push&pullU, mrtvom dizanju i bench pressu kao zasebnim disciplinama ove brojke su joj donijele i 1. mjesta i u tim disciplinama. Svojim rezultatima u bench pressu, mrtvom dizanju i totalu Tea je postavila nove svjestke rekorde u GPA federaciji koje treba potvrditi na kontinentalnom prvenstvu.

Stevan Blagojević: 1. mjesto u svojoj kategoriji te 2. mjesto u ukupnom poretku teens kategorija; čučanj: 190 kg, bench press: 100 kg, mrtvo dizanje: 220 kg. Stevanov rezultat u mrvom dizanju novi je europski record kojeg kao I Tea treba potvrditi na kontinentalnom prvenstvu.

U bench pressu Adamas je predstavljao Josip Podunajec koji je zauzeo 1. mjesto u svojoj kategoriji te 2. mjesto u ukupnom poretku juniora s potiskom od 110 kg.

Ovo prvenstvo je bilo ujedno i izlučno natjecanje za Europsko prvenstvo koje se održava krajem svibnja u Zadru, vukovarske cure i momci svojim su rezultatima izborili pravo nastupa. Sada predstoji intenzivno razdoblje priprema za prvenstvo Europe kako bi ljestvicu novih svjetskih i europskih rekorda podigli još i više.