4. 5. 2019, nastupile su učenice Odjela za suvremeni ples Kyara Božić Zorić, Lara Šijanović, Katarina Merki, Mirta Pendić, Ella Demirović, Tia Šarić te Tijana Mrđanov. Učenice su izvele koreografije koje su ostvarile u nastavnoj godini 2018./2019. pod mentorstvom učiteljice suvremenog plesa Tanje Pavošević, dipl.ples.kor. i učiteljice klasičnog baleta Laure del Carmen Velasco Farrera, univ. bacc. scenskih umjetnosti na području plesa.
Na festivalu je u formi klasičnog baleta plesala učenica Lara Šijanović u koreografiji „Vragolasta djevojka", koju je izvela nebrojeno puta pred vukovarskom publikom te ih iznova oduševila svojom snagom i gracioznošću u izvedbi zahtjevnih elemenata. Lara je i dobitnica 2. nagrade na 57. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Zagrebu ove godine u disciplini suvremeni ples, sa koreografijom "Proljeće" . U formi suvremenog plesa na festivalu su izvedene koreografije Reći ću ti, Akcijski film, Kineska figurica, Vatra, Tajna formula i Rolling in the Deep od kojih su napetu atmosferu u koreografiji Akcijski film prikazale Ella Demirović i Tia Šarić, a poetično raspoloženje unjele su Mirta Pendić i Katarina Merki izvedbom koreografije Reći ću ti. Kyara Božić Zorić je izvela koreografiju Tajna formula s kojom je osvojila 3. nagradu na 57. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Zagrebu ove godine u disciplini suvremeni ples.
Svu snagu Vatre prikazala je Tia Šarić izvedbom na aktualnu glazbenu temu Game of Thrones-a. Učenica Tijana Mrđanov je pokazala cijelu lepezu pokreta iz suvremenog plesa i klasičnog baleta u zanimljivom spoju popularnog karaktera na glazbu Rolling in the Deep, Adele.

Učenice su imale i izvrsnu priliku pokazati svoje glumačke talente u suradnji s glumcima Annom Jurković i Filipom Sever, koji si vodili program „Made in Vukovar" pod redateljskom palicom prof. art. Roberta Raponje.