×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2016/10/04/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/10/04/02

{gallery}2016/10/04/02{/gallery} Dan župnog zajedništva župe sv. Filipa i Jakova, Apostola, održan je u u lokalnom izletištu Adica.

Povod je bio priprava za blagdan sv. Franje, utemeljitelja franjevačkog Reda. Naime, na primjeru ovoga Sveca, temelji se naša duhovnost. To je bio i povod za okupljanje i slavljenje našeg zajedništva u okružju župne obitelji. Ovo je druga godina za redom da se ovakav pastoralni događaj organizirao na istom lokalitetu i u istom duhovnom ozračju. Ono što označava ovogodišnji program u Adici je odlična organizacija. Bilo je puno malih, raznolikih, prigodnih programa; brojnih igara za djecu (kako za mlađe i tako i starije). Sve je naime 'vrvilo' od duhovnih pjesama animiranih prigodnim dječjim pokretima, dječjim smijehom, veseljem i opuštenom radošću.

U ovom duhovnom programu posvećenom blagdanu sv. Franje angažirano i ravnopravno su sudjelovali djeca i odrasli. Program je mudro osmislio i suvereno vodio fra Ivica Jagodić, odnosno župni vikari fra Marijan Glamočaka i fra Mario Zubak.

Cijeli su program animirali i nastupi tri župska pjevačka zbora (Vis Damjan, Dječji
zbora 'Glasnici sv. Bone' i Crkveni mješoviti pjevački zbor 'Sveta Cecilija') pod angažiranim i muzikalnim vodstvom s. Ane (r. Cvitanušić) i s. Mirele (r. Straub).

Naravno, kao i prošle godine nije izostalo ni ono što svaki pa i sakralni izlet uključuje, a to je 'roštiljanje u prirodi'. Prijevoz do Adice bio je organiziran simuliranim 'Vlakićem'; vjernici, župljani su se skupljali 'na svim redovnim autobusnim stajalištima'. Naša početna parola bila je - 'svi možete doći (i mlađi i vi stariji). Ako ste se pitali: 'što košta'? Naš je odgovor u duhu blagdana sv. Franje; 'druženje i zajedništvo nema cijene', a za ostale troškove primamo dobrovoljne priloge!

Imamo samo jednu želju 'čitamo misli vukovarskih župljana'; neka ovakvi susreti s istim povodom postanu našom tradicijom!