{gallery}2016/07/22/03{/gallery} S ciljem osvještavanja važnosti i podizanja razine kvalitete informiranja mladih u svim segmentima važnim za život mladih, a sukladno europskim standardima, PRONI Centar za socijalno podučavanje proveo je stručno osposobljavanje „Značaj međusektorske suradnje u području informiranja mladih” namijenjeno predstavnicima institucija i organizacija/članovima Savjetodavnih odbora Regionalnog info-centra za mlade Osijek i Info centra za mlade Vukovar.

Predstavnici Gradova Vukovar i Osijek, Ekonomske i upravne škole Osijek, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Vukovar i Osijek, Europskog doma Vukovar i Volonterskog centra Osijek sudjelovali su na stručnom osposobljavanju od 13.07. do 17.07.2016. u PRONI trening centru u Pirovcu.

U sklopu osposobljavanja, predsjednik Zajednice Informativnih centara za mlade u Hrvatskoj upoznao je sudionike s razvojem informiranja mladih na europskoj i nacionalnoj razini te radom Regionalnog info-centra za mlade INFO ZONA Split. Također, sudionici su imali priliku upoznati se s metodama rada na informiranju mladih sukladno današnjim trendovima i lokalnim potrebama, ocijeniti dosadašnju međusobnu suradnju i razgovarati o dobrobiti međusektorske suradnje općenito. Sudionici iz Osijeka i Vukovara međusobno su se upoznali kroz pregled dosadašnjih aktivnosti, koji im je isto tako pomogao u razvoju i planiranju novih zajedničkih aktivnosti i buduće suradnje, kako na lokalnim razinama, tako i između ova dva grada.

Spomenuti predstavnici institucija i organizacija civilnog društva također su imali priliku upoznati se s predstavnicima lokalne samouprave Pirovac, načelnikom i zamjenikom Općine Pirovac te direktorom Turističkog ureda, koji su sa sudionicima podijelili iskustva u radu s mladima u njihovoj zajednici te načinu informiranja mladih, kao i o problemima i izazovima njihove općine u cjelini.

Mjesto, metode i sadržaj stručnog osposobljavanja od svih uključenih ocijenjen je kao vrlo koristan i potreban, kako bi se kvaliteta informiranja mladih podigla na višu razinu.

Financirano sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.