{gallery}2016/10/11/05{/gallery} U suradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar, PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info centar za mlade Vukovar, u srijedu 12. listopada 2016. s početkom u 10:00 sati organizira Putujuću informiraonicu ispred Gradske knjižnice Vukovar.

Putujuća informiraonica bavit će se velikom europskom kampanjom „Time to move" koja se održava u listopadu u svim zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj će se u sklopu kampanje od 1. do 31. listopada održati raznovrsni događaji u više od 20 gradova. Kampanja se održava 3. godinu zaredom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranje o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje.

Glavni je cilj kampanje doprijeti do mladih osoba, prvenstveno u manjim sredinama, kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada kako bi uz pomoć nekog od programa lakše pronašli svoje mjesto u društvu.

Između ostalog, mladi će imati priliku saznati što je to Europska volonterska služba (EVS), odnosno kako besplatno otputovati u neku od zemalja EU na godinu dana i tamo steći nove vještine iz područja njihova interesa, kako kroz Erasmus+ otputovati na neku kraću razmjenu mladih i kroz zanimljive aktivnosti upoznati mlade iz drugih zemalja EU, o mogućnostima koje im se pružaju u području obrazovanja i osposobljavanja te brojne druge informacije. Također, mladi će moći i sami pitati sve što ih zanima, a Info centar za mlade Vukovar potrudit će se dati im odgovor i/ili uputiti ih na pravo mjesto za potragu dodatnih informacija.

Ovim putem pozivamo sve mlade da nas sutra posjete na štandu ICM-a ispred GKVU. Kroz opušteno druženje i razgovor moći ćete saznati nove informacije koje vam mogu pomoći da se odvažite i kroz različite oblike mobilnosti ojačate svoj osobni potencijal.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.