{gallery}2016/10/12/01{/gallery} Predavači Lena Vrtarić i Goran Jelenić naglasili su da se budućnost jednog grada ne može stvarati bez mlade generacije i sluha za njihove potrebe, želje, ideje. Ulažući u mlade mi ulažemo u budućnost grada. Punoljetnost donosi samostalnost, pravo izbora ali donosi i odgovornost za ono što se bira i o čemu se odlučuje. Biti nezainteresiran i pasivan, pustiti drugima da odlučuju znači da se nemamo pravo ni ljutiti kasnije.

U demokratskom društvu kakvo je naše postoje tri sektora djelovanja: javno, privatno i civilno. Aktivno sudjelovanje u civilnom društvu može se kontrolirati ona prva dva segmenta kroz udruge, volontiranje kao i usmjeriti ta dva segmenta(politika i tržište) za dobrobit građana.

Mladi su snaga jedne zajednice i budućnost našeg grada.Predavači su ih upoznali s pitanjima što su to udruge, kako funkcioniraju i što je to volontiranje. Na upit kakav to Vukovar žele dojmio nas se prijedlog da mladi žele kreativno izražavanje kroz iscrtavanje murala,umjetničkih grafita koji bi podigli estetski nivo grada primjeren mladima.