U Park šumi Adici održan je 2. po redu Vukovarski kros - Hrvatskoj na ponos pod sloganom Trčim i pomažem. Ova sportsko-rekreativno-humanitarna akcija u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions club Vukovar i partnera Grada Vukovara, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Atletskog kluba Maraton Vukovar, udruge Vukovarski leptirići i Gimnazije Vukovar, okupila je više od tristotinjak sudionika svih dobnih skupina i svih psihofizičkih sposobnost.

Natjecalo se u 22 skupine, od djece s posebnim potrebama, djece vrtićke dobi do trkača seniora. Mnogobrojni posjeitelji Park šume Adica u Vukovaru su svojim dolaskom obogatili i poduprli ovaj projekt kojemu je cilj prikupljanje sredstava za pomoć udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju a također i u projektu koji promovira zdrav život, boravak u prirodi i natjecanje.

Osim glavnog programa u kojemu su podijeljene medalje za prva tri mjesta, posjetitelji su mogli uživati i u popratnom programu koji je uključivao raznovrsne aktivnosti, od umjetničkih (izrada medalja, bojanje bijele tkanine temperama, izrada medalja i sl.) do sportskih (zumba, natjecanje u skakanju s vrećama, nogomet na male golove i sl.).

„Grad Vukovar i ove godine sudjeluje u organizaciji Vukovarskog krosa, ne samo financijski nego i organizacijskom potporom i ovim događajem zatvaramo mjesec sporta. Zahvaljujemo svim sudionicima, došli smo se danas ovdje rekreirati, uživati u sportu i lijepom vremenu „ naglasila je Ana Živanović pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara.

„Donacijom okupljenih prikupljeno je 4100 kuna, a cjelokupan iznos bit će uplaćen na račun udruge Vukovarskih leptirića kojima su ovakve humanitarne akcije itekako značajne kako bi se svoj djeci osigurale životno potrebne terapije" istaknula je Kristina Glumac, predsjednica vukovarskih Lionsa i zahvalila se svim posjetiteljima i suorganizatorima.