Osnovni cilj ovog projekta bio je osigurati osnovne prostorne uvijete korisnicima/cama Sigurne kuće Vukovarsko srijemske županije, žrtvama obiteljskog nasilja, u svrhu očuvanja dostojanstvenog života. Krajnji korisnici ovog projekta su žene i njihova maloljetna djeca, žrtve obiteljskog nasilja.

Projekt je završen do 15. listopada 2017. godine, podovi su sanirani u tri sobe i jednom uredu, a izvođači radova su bili D.K.B. d.o.o. iz Vukovara, temeljem najpovoljnije ponude.

U najtežim životnim momentima, kada žene i maloljetna djeca, žrtve obiteljskog nasilja, moraju napustiti svoje obiteljske domove, smatramo da je osiguranje osnovnih životnih uvijeta jedan od važnih preduvijeta za podizanje samopouzdanja i samopoštovanja, kako bi smogli hrabrosti nastaviti boriti se u cilju uređivanja svog daljnjeg života bez bilo kojeg oblika nasilja.

Na području Vukovarsko-srijemske županije Sigurna kuća Vukovarsko - srijemske županije je jedina koja pruža ovakvu vrstu usluga te u njoj prihvaćamo žrtve obiteljskog nasilja iz cijele Hrvatske. Također pružamo besplatno psihosocijalno savjetovanje svakim danom od 0 do 24 sata na naš dežurni mobitel 098 9824 641, e - mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u prostorijama Europskog doma Vukovar, u Vukovaru, Ljudevita Gaja 12.

Ovim putem želimo zahvaliti Gradu Vukovaru na senzibiliziranosti po pitanju rodno uvjetovanog nasilja.