Eurodeskova kampanja „Time to Move" provodi se u listopadu diljem Europe u 34 zemlje kako bi se što više mladih informiralo o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo radi stjecanja vrijednih iskustava i znanja. Kampanja se provodi u zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj se raznovrsni događaji održavaju u dvadesetak gradova.
Kampanju provodi Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani (www.eurodesk.eu). U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.
Glavna je svrha kampanje doprijeti do mladih osoba u dobi od 13 do 30 godina, prvenstveno onih u manjim sredinama te onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu.

Mirovna grupa mladih Dunav kao jedna od Eurodeskovih multiplikatora tijekom listopada provodila je ovu kampanju i u Vukovaru. Kampanjom smo direktno obuhvatili oko stotinjak mladih iz Vukovara i okolice. 13.10.2017. u Gimnaziji Vukovar kroz interaktivno predavanje informirali smo učenike završnih razreda te im podijelili promotivne materijale. Druženje je bilo izuzetno korisno za učenike i profesore koji su htjeli saznati više o mogućnostima za mobilnost te o europskim programima. 16.10.2017. predstavili smo Time to move kampanju i naš nagradni natječaj u prostorijama Mirovne grupe mladih Dunav. 26.10.2017.u sklopu Sajma poslova promovirali smo kampanju zainteresiranim mladim ljudima, a 31.10.2017. sa našim promotivnim štandom bili smo u Ekonomskoj školi Vukovar te se družili sa srednjoškolcima. Zahvaljujemo se Ekonomskoj školi i Gimnaziji Vukovar na gostoprimstvu te svima ostalima na sudjelovanju u našoj kampanji.