Mirovna grupa mladih Dunav u sklopu programa Rad s mladima i za mlade organizira tijekom listopada 2018. godine kroz kampanju „Time to move" informiranje mladih o mogućnostima koje im se pružaju u okviru programa Erasmus+, i novog programa Europskih snaga solidarnosti, a odnose se na mogućnosti poput obrazovanja, volontiranja i zapošljavanja u zemljama Europske unije, te kako se prijaviti u bazu Europskih snaga solidarnosti i postati volonter. Kako bi informirali što veći broj mladih iz grada Vukovara i okolnih mjesta aktivnost planiramo održati interaktivna predavanja.
Informiranje mladih održati će Martina Uglik, te volonteri Erasmus+ programa Luisa Daniele iz Italije, Leila Djebbi iz Francuske i Enes Tunahanli iz Turske.

-18.10. u 18 sati Gradska knjižnica i čitaonica Ilok
-22.10. 9-11h CISOK Vukovar
12h Gimnazija Vukovar
-23.10. u 14:55h Strukovna škola Vukovar
-26. i 27.10. STEM Sajam, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar

Kampanja „Time to move" koja ima za cilj informiranje mladih o mogućnostima za mlade provodi se u svim zemljama Europske unije, a u našoj zemlji provodi Eurodeskov odjel pri Agenciji za mobilnost i programe EU u suradnji sa multiplikatorima od kojih je naša organizacija jedna od njih. Više na linku: https://timetomove.eurodesk.eu/hr/

Programa Rad s mladima i za mlade u okviru koga provodimo informiranje financirana je sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova.