Dana 23. i 24. listopada 2018. godine Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar sudjelovala je sa korisnicima „Kluba rekreativaca s intelektualnim oštećenjem", osnovanim programom „Možemo i mi" na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, 2018. Natjecanje se održavalo u Termama Tuhelj u Tuheljskim toplicama u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Ekipu su predstavljala četiri natjecatelja koja su se natjecala u disciplini 25 m slobodno u kojoj su osvojili tri zlatne medalje i jednu srebrnu.
Ovo Prvenstvo ima posebnu i iznimnu važnost jer je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar po prvi puta sudjelovala na ovakvom natjecanju.
Slobodno vrijeme iskoristili su za izlet i obilazak Kumrovca. Posjetili su Muzej „Staro selo Kumrovec" prilikom kojega su naši korisnici upoznali izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća. Kući su se vratili puni pozitivnih dojmova.
Još jedno u nizu natjecanja zabilježeno je izvrsnim rezultatima na koje su jako ponosni!