U četvrtak, 10. rujna 2020. godine s početkom u 13,00 sati službeno je započela sportska aktivnost Mala Olimpijada u okviru projekta Što sve sportom mogu ja! uoči Hrvatskog olimpijskog dana (HOD).
Na naše zajedničko veselje i radost te sportsku volju okupili su se naši Aktivni leptirići, korisnici projekta te su im se priključila i školska djeca iz najbliže OŠ Blage Zadre (nakon što im je završila nastava), uz pratnju roditelja i korisnik iz CZR Mala Terezija Vinkovci.
Voditelji sportskog programa Udruge pripremili su 5 sportskih stanica prilagođene korisnicima projekta: poligon, trčanje sa zadatkom, obručem pogodi čunj, nogomet i limbo.
Sportski prsluk, kapa na glavu, rekvizit u ruke i igra je počela!
Djeca su uživala, unijeli su emocije, natjecateljski duh, navijanje i osmijeh te su pojedine bodrili i roditelji te se radovali njihovim umijećima. Pobjedničko postolje su svi zauzeli sa zlatnim medaljama oko vrata i peharima. Svima smo dali do znanja da su pobjednici u našoj Olimpijadi.
Nakon Male Olimpijade djeca su se međusobno družila uz finu zakusku uz prisustvo roditelja, gostiju i djelatnika Udruge.
Predstavnici partnera na projektu Vukovarsko-srijemska županija te Sportski objekti Vukovar svojim dolaskom podržali su Malu Olimpijadu, a posebice zahvaljujemo volonterima koji su dali značajan doprinos našem aktivnom sportskom danu.
Malu Olimpijadu svojim dolaskom obogatili su prijatelji i suradnici Hrvatskog para taekwondo saveza, direktorica Martina Petranović i treneri reprezentacije HPTS-a g. Marijo Rendulić i g. Matija Soro, savjetnik Pravobraniteljice osoba s invaliditetom g. Mario Burek te predstavnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike gđe. Mirjana Radovan i Martina Jagnjić.
Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju i odazivu!
Zavirite u našu olimpijsku galeriju!

Aktivnost je realizirana u okviru projekta Što sve sportom mogu ja! kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna (15%).
Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju
Vukovarski leptirići