Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „DUNAV” Vukovar je i ove godine u povodu Međunarodnog dana Dunava, u okviru DUNAVfesta u Vukovaru, u subotu, 25.lipnja 2022. rganiziralo manifestaciju: ''DUNAV SVOME GRADU'' - 14.SUSRETE FOLKLORNIH DRUŠTAVA U GRADU VUKOVARU, koja je okupila peko 150 sudionika.

U zanimljivom folklornom i glazbenom programu, sudjelovali su gosti iz Zagrebačke, Varaždinske, Osječko-baranjske županija te domaćini HKGD „DUNAV“ Vukovar sa svoje tri folklorne skupine i Tamburaškim orkestrom. sudionici manifestacije predstavili su se bogatstvom narodnih nošnji, pjesmom i plesom svog zavičaja i raznih krajeva RH te su brojni posjetitelji imali priliku vidjeti pjesme i plesove Turopolja, Salinovca, Slavonije, Međimurja, Posavine, starogradske splitske plesove i druge.


Program manifestacije započeo je svečanim mimohodom folklornih skupina u 17:00 sati ispred Hrvatskog doma Vukovar do Trga RH, a glavni folklorni program je izveden na pozornici koja je bila ove godine postavljena na samoj obali Dunava, gdje se okupio veliki broj posjetitelja i poklonika hrvatske tradicijske kulture.

Posebna atrakcija na ovogodišnjim Susretima folkl društava bilo je sudjelovanje Kuburaškog društva iz Maruševca, koji su bučnim pucanjem iz kubura otvorili ovaj događaj. Na Trgu RH u Vukovaru zaplesalo se i veliko Šokačko kolo u koje su se uključili svi izvođači ove tradicijske manifestacije.


Program je realiziran potporom Ministarstva kulture i medija RH, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.