PRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim službama u Osijeku, Vukovaru i Sisku, i Volonterskim centrom Osijek, provodi projekt „Operativna grupa za zapošljavanje mladih" („Youth Employment Task-force" – eng.).

Cilj ovog projekta je povećati razinu zapošljivosti nezaposlenih mladih iz županija s najvećom stopom nezaposlenosti, za lakši ulazak u tržište rada i socijalnu uključenost u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Aktivnosti su usmjerene podržavanju i izgradnji kapaciteta (vještina, znanja i iskustva) nezaposlenih mladih i onih koji po prvi puta traže posao, koristeći međusektorski partnerski pristup u provedbi inovativnih metoda informiranja, savjetovanja, posebno kreiranih treninga, te pružanja i promoviranja radnog iskustva izvan redovnog zaposlenja.

U sklopu projekta održana su i dva obrazovna tečaja, ECDL i Upravljanje projektnim ciklusom (PCM) te posebno kreiran trening program ''Škola životnih vještina'' u kojima je sudjelovalo oko 50 mladih, nezaposlenih osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije. Nakon edukacije svi polaznici dočekali su svečanu dodjelu zasluženih certifikata koja je upriličena u Gradskoj vijećnici.

Dobrodošlicu i pozdrav nazočnima uputila je zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković koja je iskazala svoje zadovoljstvo radom PRONI Centra za socijalno podučavanje i želju da ovi certifikati pomognu polaznicima tečaja prilikom pronalaska posla.

{gallery}2012/04/26/02{/gallery}