{gallery}2016/03/11/01{/gallery} Proteklog vikenda Vukovar je bio u znaku Lionsa. Osamdesetak lionsa iz 20 Lions kluba hrvatskog districta, predvođeni guvernerom Draženom Melčić okupilo se u Vukovaru na drugom izdanju lions projekta "Panonska mornarica 2016" i obilježavanju prve godišnjice međunarodnog distriktualnog projekta "Aleja Lionsa u Vukovaru".

Prigodnom svečanošću obilježena je prva godišnjica velikog projekta Grada Vukovara i Lions Districta 126 Hrvatska „Aleja Lonsa u Vukovaru". Uz nazočnost 80-tak lionsa iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine na vukovarskoj šetnici posađene su simbolično sadnice lipe. Sadnice su posadili Guverner D-126 Dražen Melčić i tajnik Districta-126 Zlatko Janković Miloš u ime kabineta guvernera . Ovaj veliki projekt hrvatskih Lionsa podržali su i bosanskohercegovački Lionsi, članovi LC Tuzla sadnjom sadnica lipe.

„Zajednički međunarodni projekta Grada Vukovara, Lionsa Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Lions kluba Vukovar gdje je posađeno je 258 sadnica lipa na šetnici uz Vuku čini ovaj jedinstvenim u povijesti lionizma u Hrvatskoj i veliki poklon žiteljima grada Vukovara. Vrijednost radova i sadnica iznosi više od 119.000 kuna. Značaj projekta ogleda se u činjenici da je akcija u gradu Vukovaru polučila rekordan odaziv 65 Lions i Leo kluba iz Hrvatske, 20 iz Slovenije i Districta 132 Makedonija. Uključivanjem LC Tuzla u ovaj projekt poprima i širi međunarodni razmjer sa tendencijom proširenja i na ostale susjedne zemlje" istaknuo je DG Dražen Melčić.

Prije svečanosti turističkim vlakićem Lionsi su posjetili Memorijalno groblje hrvatskih branitelja u Vukovaru, Muzej vučedolske kulture i vukovarski vodotoranj, plovili waterbus-om po Dunavu i te posjetili i ostale kulturno-povijesne znamenitosti grada Vukovara.