{gallery}2016/03/11/05{/gallery} PRONI Centar za socijalno podučavanje provodi projekt "I-Strategija" koji je započeo 4.siječnja 2016. godine i traje do 4.srpnja 2016. godine (6 mjeseci) na području grada Vukovara. Projekt se provodi kroz program Erasmus+ financiran sredstvima Europske unije.

Projekt „I – Strategija" ima za cilj izraditi dokument - Strategiju informiranja mladih kroz uspostavu strukturiranog dijaloga između mladih, Gradskog savjeta mladih grada Vukovara, relevantnih institucija i osoba odgovornih za kreiranje politike prema mladima Grada Vukovara, odnosno donosioca odluka.

Ciljana skupina su mladi od 15 do 30 godina, njih 120, od kojih su 80 srednjoškolci, 20 studenata i 20 mladih izvan obrazovnih institucija i nezaposleni mladi, no također ciljana skupina su i donosioci odluka (lokalni dionici) u gradu Vukovaru, njih 20.

Glavne aktivnosti projekta su:

– istraživanje s mladima o Razini i potrebama informiranosti mladih u Vukovaru
– provedba ukupno 8 fokus grupa
– promotivne aktivnosti projekta
– širenje rezultata, posebice Strategije informiranja mladih koja će biti izrađena
– evaluacija i izvješćivanje

U prvoj fazi projekta provedeno je istraživanje s 300 mladih (15-30 godina) na području grada Vukovara na temu "Informiranje mladih" te je u ponedjeljak 7.3.2016. započela provedba Fokus grupa.

Ovim putem pozivamo sve mlade od 19 do 30 godina na Fokus grupu koja će se održati 21.3.2016. godine (ponedjeljak) u prostoru Info centra za mlade Vukovar(204. vukovarske brigade 43) od 12 do 14 h.

Tema Fokus grupe je "Pravovremeno i pravovaljano informiranje mladih na području grada Vukovara".

Na Fokus grupi ograničen je broj sudionika (20), pa pozivamo sve zainteresirane da se jave i osiguraju svoje mjesto za sudjelovanje (prijavni obrazac u privitku). Popunjeni prijavni obrazac možete poslati faxom na broj: 032/441-612 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili predati u Info centar za mlade Vukovar, najkasnije do petka 18.03.2016

Izradom, promocijom i primjenom Strategije informiranja mladih na području grada Vukovara želimo podići svijest mladih, relevantnih institucija i šire javnosti o važnosti mladih ljudi u društvu i važnosti kvalitetne potpore mladima kroz točno, jasno i pravovremeno informiranje, odnosno sustavno doprinijeti podizanju razine informiranosti mladih, a sukladno tomu i podizanju kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici.

PRIJAVNI OBRAZAC - FOKUS GRUPA MLADI