Mladi Vukovarci na vikend posjeti u Somboru u okviru projekta i istoimene mreže „YU Peace - Mladi ujedinjeni u miru."
Vikend posjeta u Somboru održana je od 17. do 19. ožujka 2017. u okviru projekta i istoimene mreže ''YU Peace – Mladi ujedinjeni u miru'', kao još jedna u nizu dugogodišnjih aktivnosti s ciljem povezivanja i umrežavanja mladih iz ratom pogođenih područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Na vikend posjeti okupilo se 80tak mladih iz Vukovara, Gornjeg Vakufa-Uskoplje, Srebrenice, Tuzle i Sombora, u ulozi domaćina vikend posjete.

Aktivnosti koje su obilježile ovu vikend posjetu su mnogobrojne i značajne za mlade sudionike te somborsku lokalnu zajednicu:
- sastanak s mladima iz pet gradova, dogovor u svezi realizacije aktivnosti, zajedničko druženje mladih
- uređenje park igrališta u Bačkom Monoštromu
- projekcija filma na temu migrantske krize nakon čega je uslijedila diskusija mladih
- performans mladih iz pet gradova Srbije na temu nasilja i netolerancije među mladima, organiziran u prostoru somborske knjižnice
- posjet Crvenom krstu Sombor koji je obuhvatio predavanje o prvoj pomoći te radionicu na temu empatije prema migrantima iz Sirije.

Trodnevna vikend posjeta je jedna u nizu aktivnosti za mlade u okviru projekta i istoimene mreže „Mladi ujedinjeni u miru" koja je krajem prošle godine dobila i Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić" 2016.

Mrežu „Mladi ujedinjeni u miru" čine sljedeće organizacije iz pet gradova: Europski dom Vukovar iz Vukovara, HO Prijateljice iz Tuzle, organizacija SARA iz Srebrenice, Omladinski centar GVU iz Gornjeg Vakufa-Uskoplje i Aktivatori (neformalna grupa aktivista) iz Sombora.

Europski dom Vukovar ovom prilikom poziva zainteresirane mlade iz Vukovara i okolice da prate Facebook stranicu udruge na koju će se objavljivati razne aktivnosti za mlade tijekom 2017. godine, među kojima ističemo mirovne kampove za mlade, treninge za osposobljavanje, javne akcije i radionice.