TJEDAN URBANE KULTURE 2012 – program od 26. do 28. lipnja:

26, 27. i 28. lipnja

pic 02 tn20 h – Hip hop radionica za mlade – voditelj General Woo @ YPGD

Vukovarski TUK 2012. počinje, kako je i red, hip hopom. Radionicu koja ima opasnu namjeru otkriti i pokrenuti vaše talente za urbanu glazbu vodi General Woo, jedan od pionira hrvatskog rapa i hip hopa, osnivač legendarnog zagrebačkog benda Tram 11, nakon kojega uspješno razvija svoju solo-karijeru albumima "Takozvani", "Baš je lijep ovaj svijet", "Krv nije voda" i najnovijim, prošlogodišnjim: "Verbalni delikt". Prijave u zadnji čas na tel. 032/414-633.

 

26. lipnja

21 h – Susret plesnih skupina @ Danube Gardens

U jednom od najatraktivnijih vukovarskih prostora za izlaske, u beach baru na popularnoj gradskoj plaži, na Dunavu, u samom centru grada, dogodit će se susret plesnih skupina s istočnoslavonskog područja. Plesači iz Osijeka, Vinkovaca, Županje... i Vukovara pozivaju vas na večer jakog ritma i odlične zabave. Tko još nije imao priliku, saznat će što je i kako izgleda urbani ples, a svi će uživati u njegovim čarima.

27. lipnja

20 h – Vrati se na Dunav – predstavljanje audiovizualnih radova mladih grada Vukovara @ Ružičkina kuća

Upoznajte se s radovima mladih kreativaca grada Vukovara i podržite njihov rad. Moći ćete vidjeti reportažu "Vrati se na Dunav" o tome kako društveno angažirani mladi i kulturni djelatnici vide život u gradu Vukovaru i kako doprinose socijalnoj inkluziji mladih. Reportaža je snimljena u Vukovaru tijekom ožujka 2012. u sklopu Karavane u kojoj su sudjelovali mladi iz Šapca, Vukovara, Banja Luke i Kopra kao dio projekta Multimedijalna produkcija za socijalnu inkluziju mladih. Bit će postavljena izložba fotografija Ana Bučko te audiovizualna i tradicionalna izložba umjetničkih radova autora Saše Kunića, izložba crteža grafike autora Nikole Varenice i fanzin kratkih priča nastao u Den Haagu u svibnju 2012. tijekom seminara za mlade umjetnike u okviru projekta Young Artist Linked In program Mladi na djelu.

28. lipnja

pic 01 tn19 h – Stanko Abadžić: Miris žene – aktovi, izložba umjetničkih fotografija i vukovarski Puhački jazz kvartet @ Hrvatski dom Vukovar

Stanko Abadžić, jedan od najboljih hrvatskih umjetničkih fotografa danas, prvi put izlaže u svojem Vukovaru. Također će se prvi put javnosti predstaviti i Puhački jazz kvartet, sastav iznikao iz Gradskog puhačkog orkestra Vukovar.

"Osim što su fotografije Stanka Abadžića jednostavno lijepe, slici žene vraćaju mjeru ljudskosti otjelovljenu u njenoj nježnoj i mekoj ženstvenosti, onome yin koje je ne samo reklamna industrija, već i suvremena emancipirana žena odbacila kao svoju slabost. Abadžićeve žene su različite, individualne i stvarne, lišene društvenih uloga i klišeja mode. One jednako mogu biti suvremene žene, kao i naše majke ili bake. Njihova čulnost oplemenjuje sliku svijeta, one su junakinje o kojima se pišu pjesme." (Anita Zlomislić)

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Organizatori Tjedna urbane kulture: Mirovna grupa mladih Dunav (YPGD), Blackout festival i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar.