×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/02/11/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/02/11/02

NE ZOVITE 112 BEZVEZE ! ! !
Povodom Europskog dana 112, koji se obilježava 11. 2. 2012. godine, u Gradskoj knjižnici Vukovar, Ogranak Borovo naselje, održana je radionica za srednjoškolce. Radionica je okupila 15-ak učenika 1. i 2. razreda Treće srednje škole. Učenici su napravili plakate na četiri jezika s osnovnim informacijama o tome u kojim slučajevima treba koristiti broj 112 i koje je informacije potrebno imati za razgovor s dispečerom. Učenici su tom prigodom pokazali znanje hrvatskog jezika, zatim njemačkog, francuskog i talijanskog jezika. U izradi plakati pomogle su im profesorice njemačkog jezika Mihaela Hutz i Gorana Kušić, te djelatnica knjižnice Marina Šumiga. Plakati će biti izloženi u prostorijama Treće srednje škole.
Što na plakatima piše?
Prilikom poziva na broj 112 potrebno je reći što točniju lokaciju na kojoj se osoba nalazi, zatim što se dogodilo, koliko ima unesrećenih osoba, te kakve su ozljede u pitanju. Važno je napomenuti i da pozivatelj ne smije spustiti slušalicu, jer će dežurna osoba iz službe 112 sigurno imati još pitanja, te će osobi koja zove moći najbolje pomoći u situaciji u kojoj se nalazi.

{gallery}2012/02/11/02{/gallery}