×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/12/04/08
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/12/04/08

3.12., Međunarodni dan osoba s invaliditetom svečano obilježen u Gradskoj knjižnici Vukovar

Donosile su se stolice. Iz svih prostorija Gradske knjižnice. Bilo je jasno da će Knjižnica biti prepuna. Okupljeni u zajedničkoj priči, prepunoj dobrote i svečanosti, dragi su se ljudi su okupili kao podrška radu Vukovarskim iskricama i njihovom dragom gostu, mladom pjesniku Anđelu Mijiću. Anđelo je devetnaestogodišnji mladić koji je sa četiri godine obolio od distrofije mišića i vezan je uz invalidska kolica. Piše prekrasne pjesme i želja mu je bila da te pjesme netko i čuje.

Udružili smo se svi. Vukovarske iskrice, učenici i profesori Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar, Petar iz vukovarske Gimnazije, Gradska knjižnica Vukovar, Vukovarski leptirići, bend Das Rejdž...Nikome nije bilo ništa teško. Radovali smo se probama i iznenađenju koje smo spremali Anđelu. Naime, Gradska knjižnica Vukovar je odlučila tiskati prvu Anđelovu zbirku- Svijetla strana svemira.

Nismo mu rekli za iznenađenje. Dirljiv govor gradonačelnika Željka Saboa iz čijih je riječi jasno koliko podržava sve one koji su različiti, a toliko se trude i vole. Bio je danas na prijemu kod predsjednika Josipovića, vratio se na našu svečanost i ponovo otputovao za Zagreb. Razgovor s Anđelom prekidan je pljeskom oduševljenja, kao i čitanje njegovih pjesama. Svirka je bila onakva kakvu voli Anđelo- rock, rock i samo rock!

Torta koju su donijeli Vukovarski leptirići, s natpisom njegove zbirke bila je samo uvertira. Ispod kolica nalazile su se njegove knjige, njegova prva zbirka pjesama. Sjaj u Anđelovim očima bio je nagrada za sve dane pripreme, truda i strepnje hoće li sve ispasti dobro. Zrak je bio ispunjen emocijama i srećom. I to je to!

Gradonačelnik je, u ime Grada, otkupio sve knjige i svaki posjetitelj je zbirku odnio sa sobom kući. Kao poklon na večer koja ne bi trebala biti usamljena. Kao pokazatelj koliko smo, kada to poželimo, dobri ljudi.

I sam Anđelo o tome pjeva!

Više fotografija pogledajte na našem webu: www.gkvu.hr ili na našem Facebook-u

{gallery}2012/12/04/08{/gallery}