×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/02/14/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/02/14/06

U Gradskoj knjižnici Vukovar svečano je otvorena izložba slika „Podunavska svitanja", našeg sugrađanina Borne Togonala. U pozdravnoj riječi brojim posjetiteljima, autorovim prijateljima kao i članovima Gradskog vijeća, obratile su se ravnateljica Knjižnice Vlatka Surma Szabo te zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković kao i sam autor. O radu i likovnom izričaju Borne Togonala, u svom je obraćanju govorio muzejski savjetnik Zdravko Dvojković, koji je na večeri otvorenja kao i u prikazu izložbe istaknuo: „Borna Togonal je oslobodio onaj dio svoje romantične duše za kojeg je uvijek znao da postoji i izrazio ga svojim osjećajima u mediju slikarskog stvaralaštva u uljanim slikama, u jednom lirskom i pjesničkom snu kojeg je jedino on u stanju sanjati....Na većini slika izloženih na ovoj izložbi dočarana su neba u mekanom, tmurnom sivilu, bez sunca i bez dnevne vedrine, ali u jednom ujednačenom stilskom duktusu označavajući stanje duha i čežnje Borne Togonala u tom trenutku."

Izložbu je moguće pogledati do 27. veljače 2013. na Odjelu za Odrasle korisnike Gradske knjižnice Vukovar, a dojmove s otvorenja možete pogledati i na našoj web stranici te na našem Facebooku.

{gallery}2013/02/14/06{/gallery}