×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/02/11/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/02/11/06

Svakim dolaskom u Knjižnicu, a posebno na Dječji odjel, nikad ne znate što vas novo može dočekati i iznenaditi. U prošloj godini bile su to i nove boje odjela, potom Kutić Marta, a za kraj smo čak i pingvine preselili na nas Sjeverni GKVu pol, no krenimo od početka.

Jednog zimskog dana, vijeće GKVu kreativaca smislilo je polarni plan. Dječji je odjel postao ledeno gradilište i ubrzo je djecu dočekao veliki iglu. Eskimima, koji su nam pomogli oko nacrta i građevinske dozvole, ipak je bilo malo prevruće pa su iglu prepustili djeci i odraslima, koji su oduševljeno u njemu čitali priče, drijemali i odmarali, čekajući da im opet neka ideja padne na pamet. I tako su dan za danom, jedan po jedan, djecu počeli dočekivati pingvini, kojima uopće nije smetalo što nisu na Južnom, već na nekom pomalo čudnom, sjevernijem i toplijem GKVu polu.

Gdje ima leda i pingvina, moralo je biti i Kinder Pinguia. To je bila mala tajna naše kreativnosti. Budući da klinci uvijek provode vrijeme u knjižnici "između obroka" tu i tamo koja čokoladica Kinder Pingui samo je pripomogla našoj zimskoj priči. Sve je bilo na svome mjestu, djeca su dobila iglu, pingvini su imali klizalište, a onda smo shvatili da ipak još nešto nedostaje. A gdje je Kinder Pingui?

I tada je krenulo, slovo po slovo, ledene kocke postale su ledene slovarice i to je bilo to: "Kinder Pingui u Gradskoj knjižnici Vukovar." A što sad, pitali smo se.

Naši pingvini, iglu i ledena slova, brzinom Interneta poslani su u Ferrero d.o.o tek toliko da pokažemo što nam je palo na pamet između obroka. Vjerojatno se ne događa često da Kinder Pingui osvane u knjižnici jer im naša ideja ne samo da se jako svidjela, nego su bili oduševljeni toliko da su nas odlučili nagraditi. Ni led se pingvinima nije otopio, a već nam je stiglo Kinder iznenađenje – promotivni materijali kojima smo oduševili naše najmlađe bez čije pomoći i ideja ove priče možda i ne bi bilo.

Eto, tako smo pingvine preselili na Sjeverni GKVu pol s kojeg su se neki dan vratili natrag na Južni kako bi ispričali ostalima priču o knjižnici u Vukovaru, u kojoj je jedan dan klizalište, a već sutradan osvane kutak za školarce. O čemu je sad riječ, svratite na Dječji odjel i provjerite...

Više fotografija možete pogledati na našem webu www.gkvu.hr ili na našem Facebook-u

{gallery}2013/02/11/06{/gallery}