×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/04/10/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/04/10/06

Odgovor na pitanje je li održivost, modni trend ili uvjet za preživljavanje, prof.dr.sc. Dražen Šimleša pokušao je odgovoriti u okviru predavanja održanog u utorak, 9. travnja 2013. u Gradskoj knjižnici Vukovar, a u suradnji s Europskim domom Vukovar te Zakladom Friedrich Ebert iz Zagreba. Predavač, stručnjak za globalizaciju i održivi razvoj, kroz predavanje je objasnio kako je potrebna suradnja i uključenost kako ekonomije tako i politike, a kako bi se uopće moglo doći do konkretnih i dobrih rezultata. Ne pitamo se koliko mi (ne) utječemo na okolinu i koliko se uključujemo u procese i aktivnosti održivosti te je li naš doprinos značajan ili nije. Na primjeru računanja „ekološkog otiska" svaki pojedinac može osvijestiti svoju ulogu u održivosti i sagledati iskreno sebe u svjetlu ekološke angažiranosti. Premda primjera dobre prakse na temu održivosti ima puno, pojedinačni su i često nedovoljno učinkoviti u globalnom smislu, no uvijek postoji mogućnost poboljšanja.

Predavanje na ovu temu okupilo je dosta zainteresiranih koji su se tijekom rasprave uključili te svoja iskustva i razmišljanja podijeli s predavačem, a koji je u duhu teme zahvalio svim sudionicima što su radije bili u knjižnici umjesto da su negdje drugdje rušili stablo.

{gallery}2013/04/10/06{/gallery}