×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/04/22/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/04/22/03

U okviru niza promocija po knjižnicama u Slavoniji, Bruno Šimleša predstavio je svoju knjigu U rukavicama mi je ionako prevruće i u Gradskoj knjižnici Vukovar. Nova knjiga jednog od trenutno najpopularnijih sociologa u Hrvatskoj, svojevrstan je nastavak Ljubavologije. U obje knjige autor progovara o duhovnosti, načinima razvoja zdrave svijesti o sebi, pozitivnom razmišljanju i spoznavanju svojih vrijednosti i vrlina te načinima razvoja iskrenog i potrebnog samopoštovanja. Šimleša se bavi pitanjima duhovnosti, emocionalnih stanja pojedinaca i načinima proživaljavanja i izražavanja emocija, kako pozitivnih tako i onih negativnih. Ljubavni odnosi koje doživljavamo u životu, mogu biti različiti i često se ne odnose isključivo na romantične odnose nego sve tipove međuljudskih odnosa, u obitelji, na poslu, među prijateljima itd. Koliko god su nam potrebni i neophodni, trebamo se znati ponašati u svakom pojedinom odnosu, trebamo znati koliko davati sebe kako se ne bismo izgubili i ispraznili te na taj način žrtvovali svoje osjećaje, a ne dobili ništa zauzvrat.

U dijelu knjige koji se odnosi na društvo, crkvu i Boga, autor progovara o temama koje su u zadnje vrijeme često po medijima, kao npr. pedofilija, apstinencija, homoseksualnost, zdravstveni odgoj itd. Novost u odnosu na Ljubavologiju su pitanja čitatelja uključeni u svako pojedino poglavlje. Kroz njih pratimo praktične primjere primjene stavova i razmišljanja Brune Šimleše u svakodnevnim životnim situacijama. Ne postoji neki instant recept za sreću i dug život, za rad na sebi potrebno je vrijeme, kao i za razvijanje zdravih odnosa prema sebi i prema ljudima oko nas. No nije nemoguće i vrijedi pokušati. Kroz živu i interaktivnu diskusiju, autor knjige je, ponovno bez rukavica i dlake na jeziku, odgovarao na pitanja nazočnih, ukazivao na pogrešnu sliku i stav koji znamo imati prema sebi te je savjetovao na koji način ispravljati takve i neke druge krive drine.

Za one koji su propustili ovo zanimljivo druženje preporučujemo da u knjižnici posude neku od ukupno sedam izdanih knjiga.

Više fotografija možete pogledati na našoj web stranici www.gkvu.hr ili na našem Facebook-u

{gallery}2013/04/22/03{/gallery}