Gradska knjižnica Vukovar 15. travnja 2013. godine ugostila je spisateljicu Rušku Nikolašević Stojanović i predstaviti njenu zbirku poezije Oči ljubavi. Ova zbirka je posebna po tome što je posvećena gradu Vukovaru jer kako autorica ističe „Oči ljubavi neka cvjetaju za one koji su život dali za slobodu herojskog grada".

Publika je imala priliku uživati u pojedinim pjesmama koje je čitala Dubravka Pađen-Farkaš, urednica knjige, a i sama autorica je pročitala nekoliko pjesma koje njoj puno znače i s publikom podijelila što ju je potaknulo da ih napiše. Ruška Nikolašević Stojanović široj javnosti poznata je kao spisateljica za djecu i mladež, a njene priče i pjesme mogu se pronaći i na stranicama dječjih časopisa Modra Lasta, SMIB i Zvrk. Izdala je i zbirku haiku poezije Brazda za koju je dobila 1997. i 2007. godine nagradu na Festivalu međunarodne haiku poezije.

O zbirci pjesama Oči ljubavi govorila je dr. Milica Lukić – profesorica s Filozofskog fakulteta u Osijeku koja je analizirala pojedine pjesme iz cjelina Glasni zov, Oči ljubavi, Kad san postaje java, Kapljica prirode i Brazda sjećanja. Publici je približila pjesme i njihovo značenje ističući kako su motivi prirode prisutni i izraženi u poeziji Ruške Nikolašević Stojanović. Sama autorica je rekla kako je priroda inspirira na stvaranje jer bez obzira koliko je uništavamo, ona opet svake godine ispočetka buja, raste i uljepšava svijet oko nas.

{gallery}2013/04/16/02{/gallery}