×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2016/04/01/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/04/01/02

{gallery}2016/04/01/02{/gallery} Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children's Book Day) obilježava se svake godine kako bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja. Prilika je to i za obilježavanje treće obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja, pod nazivom "Čitaj mi!".

Kampanja "Čitaj mi!" pokrenuta je u Europskoj godini čitanja naglas (2013.) s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodimo kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom; također, s ciljem da usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa u narodnim knjižnicama, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postane što intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

Gradska knjižnica Vukovar uključila se akcijom "Jednom davno..." i programom „Fantastična bića iz bajke" koju je provela djelatnica Knjižnice Vlatka Surma Szabo. Djeca Dječjeg vrtića „Vukovar 1" skupine „Pčelice" i „Vjeverice" upoznala su svijet vila, čarobnjaka, divova i likova iz legendi dok su se u akciju „Čitaj mi" uključila djeca Dječjeg vrtića Vukovar 2, skupine „Balončići".

Čitajte i pričajte bajke jer pomažu djetetu u prepoznavanju i razvijanju istinskih vrijednosti poput prijateljstva, odanosti i hrabrosti.