U petak 10. studenog 2023. godine u Galeriji Oranžerija otvorena je izložba dvaju autora Jelene Kovačević i Domagoja Sušca pod nazivom INTRAKRAJOLIK.

Jelena Kovačević ovom izložbom je predstavila ciklus fotografija pod nazivom KĆERI. Umjetnica kroz 16 fotografija progovara o odnosu majke i kćeri. U prikazanim fotografijama s određenom dozom romantičarske atmosferičnosti, autorica gotovo sve majke zajedno s kćerima na fotografijama prikazuje u krajoliku koristeći (polu)daleke planove. Promatračice su redovito okrenute leđima, a sam krajolik postaje nekom vrstom produžene kulise.

U radu Domagoja Sušca osamljenost nije eksplicitno prikazana, Domagojeva otuđenost sasvim drugačije se manifestira. Analizirajući njegove radove LandESCAPE, Umirovljeni krajobraz, Ideologija krajolika doći ćemo do zajedničkog nazivnika, a to je melankolija. Čežnju za smislom umjetnik ispunjava kroz vlastite kompozicije koje su za njega neka vrsta egzoskeleta. Gotovo warholovski distanciran on ne poziva promatrača na putovanje kroz njegove krajolike dok koristi teme kao izgovor, nudeći hranu koju sam ne jede.

Kod Jelene i Domagoja prostori unutarnjeg, intrizičnog ili jednostavnog – intrakrajolika – oblikovani su odnosom prema doživotnom mi.
Na izložbi su govorili autori izložbe , predstavili su svoje radove i pozdravili prisutne goste. Kustosica Gradskog muzeja Vukovar Rosanka Savić Mitrović kratkim osvrtom upoznala je sve prisutne sa radom umjetnika. Ravnateljica Ana Filipović pozdravila je goste u ime Gradskog muzeja Vukovar, a pročelnik Josip Paloš pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara proglasio je izložbu otvorenom.

Izložba je otvorena do kraja prosinca 2023. godine.