{gallery}2014/10/09/02{/gallery} U Gradskom muzeju Vukovar i Dvorcu Eltz obilježen Korejski nacionalni dan 9.10.2014. Na poziv
veleposlanika Republike Koreje Nj.E. g. Hyung won Suh-a i župana Vukovarsko srijemske županije g. Bože Galića mnogobrojni uzvanici iz svijeta politike i kulture, među kojima gosp. Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, imali su prigode uživati u korejskoj tradicionalnoj glazbi i plesu. Nakon intoniranja korejske i hrvatske himne veleposlanik Republike Koreje je predstavio svoju zemlju te izrazio želju za daljnjom suradnjom Republike Koreje, Vukovarsko srijemske županije i grada Vukovara, za koji kraj je vezan osobnim poznanstvima, ljepotom zemlje te gostoprimstvom ljudi. Čestitke uz Korejski nacionalni dan uputio je župan Božo Galić. Kao prvi znak suradnje novog korejskog veleposlanika, a na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave, bila je donacija Udruzi djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski Leptirići.
Za ovu prigodu u kulturnom dijelu programa izabran je „Gayageum", najpoznatiji korejski tradicionalni gudački instrument, te izvedena dva tradicijska plesa „Taepyungmu", kraljevski dvorski ples kojim se priziva vladavina mira i „Saranga-chum", ples za ljubavnu pjesmu koja je dio „Chunhyangjeona", jedne od najpoznatijih korejskih ljubavnih i narodnih priča.
Ovaj događaj, uz nekoliko prethodnih susreta u pripremi organizacije, bili su podlogom uspostavljanja prijateljskih odnosa Gradskog muzeja Vukovar i Veleposlanstva Republike Koreje, te otvaranja daljnjih mogućnosti razmjene kulturnih sadržaja koje se temelje i na oduševljenju Nj.E. g. Hyung won Suh-a bogatom kulturnom baštinom Vukovara izloženom u stalnom postavu Muzeja.