{gallery}2014/10/14/04{/gallery} U Galeriji Oranžeriji Gradskog muzeja Vukovar dana 10. listopada 2014. godine otvorena je izložba akademskog kipara Nikole Vrljića CIRKUS. Na otvorenju su govorili ravnateljica GMV Ruža Marić i muzejski savjetnik GMV Zdravko Dvojković te akademski kipar Nikola Vrljić.
Ova izložba je bila organizirana i postavljena u Gliptoteci HAZU u Zagrebu u nešto većem obimu uz skulpture i crteže, zatim u Podrumima Dioklecijanove palače u Splitu, u Kop-artu galeriji u Rijeci, Gradskoj galeriji u Labinu.
Cirkuska groteska jest kritika građanskog ugleda i „uređenosti" građanskog života udvostručena je ovdje postupkom autorove autokritike utjelovljene u patuljastom autoportretu.
U konačnici, sve započinje i završava na pitanju tijela. Ono na posljetku, uostalom, ostaje posve ogoljeno i lišeno bilo kakvih cirkuskih rekvizita. Rekvizit je tijelo samo. Tijek režiranja predstave prepušten je do određene granice promatraču – posjetitelju izložbe i njegovom doživljaju monumentalnih tijela, koja u svojoj predimenzioniranosti nisu ipak izgubila uvjerljivost intimne preokupacije svojom unutrašnjošću.
Ulaskom u cirkuski šator teško je zaključiti u kojoj je mjeri pojedini odraz u iskrivljenom zrcalu nestvaran ili deformiran, a u kojoj mjeri je on doista stvaran.
Izložba je otvorena do 30. listopada 2014. godine.