{gallery}2015/03/19/01{/gallery} Etnološki odjel Gradskog muzeja Vukovar već dugi niz godina u skladu s nadolazećim blagdanima organizira razne aktivnosti ili radionice. Tako su i ovaj put ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu održane dvije etno radionice: Šaranih i vezenih jaja. Radionice su se održale u srijedu 18. ožujka 2015. godine u Paviljonu Gradskog muzeja. Na radionicama su sudjelovala djeca predškolskog uzrasta iz Dječjeg vrtića Vukovar Novi s tetama Ivanom Kentržinski i Nikolinom Totar i učenici 4.a razreda OŠ Dragutina Tadijanovića s učiteljicom Kristinom Žuvić.
Demonstratori tradicijskih tehnika urešavanja bili su: Mario Kiš iz Bogdanovaca, vrsni šarač koji je pokazao tehniku šaranja jaja s voskom te učiteljica i voditeljica Marjana Kovačić s učenicima Kreativne radionice OŠ A.G. Matoš iz Tovarnika i njihova suradnica Benardica Markutović koji su nam pokazali tehniku vezenja jaja.

Sve je prošlo u vedrom raspoloženju i ugodnoj atmosferi, a radionice je održala kustosica Renata Devetak Roca uz pomoć Martine Mišetić polaznice na stručnom osposobljavanju.