{gallery}2015/03/23/04{/gallery} U povodu održavanja XX. Vukovarskog lutkarskog proljeća u Gradskom muzeju Vukovar u nedjelju 22. ožujka 2015. godine održana je dodjela Povelja za životno djelo u oblasti lutkarstva te otvorenje izložbe „Uskrs u Vukovarsko-srijemskoj županiji".
Povelja za životno djelo se dodjeljuje u dvije kategorije – za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva i za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva. Ove godine laureati su Srećko Šestan iz Karlovca i Srđan Brešković iz Splita, a povelju, statuu "Šokac", akademskog slikara Zlatka Boureka i skromnu novčanu nagradu, dodijelio je Grad Vukovar. Povelje je uručila gđa. Marija Budimir, zamjenica gradonačelnika Vukovara. U programu uz dodjelu povelja sudjelovala je ŽPS „Grofice" iz Nuštra, Dječja skupina KUD-a „Tomislav" iz Županje, Plesna skupina OŠ Dragutin Tadijanović Vukovar te HKGD „Dunav" Vukovar. Nakon dodjele, uzvanici su posjetili Galeriju Oranžerija u kojoj je upriličeno otvorenje izložbe „Uskrs u Vukovarsko-srijemskoj županiji" čija je autorica Renata Devetak Roca uz suradnice Janju Juzbašić, ravnateljicu županjskog muzeja i Martinu Mišetić.
Zahvaljujemo se Zavičajnom muzeju Stjepan Gruber iz Županje, Franjevačkom samostanu Vukovar i Crkvi sv. Filipa i Jakova što su ustupili predmete iz svojih zbirki za potrebe izložbe. Velika hvala vrijednim ženama sa područja Vukovarsko-srijemske županije koje su pripremile blagdanske kruhove. Posebno hvala gđi. Pavici Lukačević na posudbi svetenjskih pokrivala i kruhova.