{gallery}2015/06/11/03{/gallery} U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous u Galeriji Oranžeriji dana 10. lipnja 2015. godine otvorena je izložba fotografija Philippea Ramettea NAOPAKO.
Philippe Ramette voli prkositi zakonima gravitacije i logike te je autor nadrealističkih instalacija u kojima je prikazan u nelogičnim i nevjerojatnim pozama.
Festival Francuske kulture u Hrvatskoj Rendez-vous, predstavlja se u 22 grada diljem zemlje. Raznolikošću, bogatstvom i svojim punim sjajem predstavlja se Hrvatskoj publici upoznajući ih sa naslijeđem i vrijednostima vlastitih dostignuća.
Govorili su Alemka Lisinski, povjerenica za Festival Francuske u Hrvatskoj 2015.; Clelia Chevrier, prva savjetnica francuske veleposlanice; Ana Živanović, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Vukovara; Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar i Zoran Šimunović, kustos pripravnik u Gradskom muzeju Vukovar. Uz navedene izložbi je prisustvovala i Nevena Tudor Perković, služba za međunarodne kulturne odnose ispred Ministarstva kulture.
Ravnateljica Ružica Marić govorila je o dosadašnjoj suradnji Gradskog muzeja Vukovar s Veleposlanstvom Francuske i Francuskim institutom.
Alemka Lisinski o aktivnostima Hrvatske i Francuske kulturne veze.
Clelia Chevrier izrazila je zahvalnost za izložbu u Vukovaru i želju za daljnjom suradnjom u različitim kulturnim aktivnostima.
Zoran Šimunović govorio je o umjetničkom izražaju Philippea Ramettea.
Ana Živanović otvorila je izložbu u ime gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave.

Dosadašnji kontakti Francuske i Gradskog muzeja Vukovar:

OD GOLUBICE DO MIRA - Četiri bisera Istočne Hrvatske: Vukovar, Ilok, Vinkovci, Županja: multimedijalna izložba o ranjenim gradovima u ratu održana u Palači UNNESCO-a u Parizu, 1998., izložbu je otvorio ministar kulture RH Božo Biškupić, veleposlanica RH pri UNNESCO-u Vesna Girardi Jurkić i generalni sekretar UNNESCO-a

PUTOVANJE DUNAVOM THERIA GIRARDA, izložba fotografija sa putovanja državama srednjeg Podunavlja, Francuski institut- 1999., izložbu je otvorio Jacques Gaillard, francuski veleposlanik

NJEMAČKA – FRANCUSKA / POMIRDBA ZA EUROPU – 2003. izložba fotografija povodom 40 godina Elizejskog sporazuma iz 1963., izložbu su otvorili veleposlanici Francuske Francis Bellanger i Njemačke dr. Gebhardt Weiss

VEČER FRANCUSKE ŠANSONE
Vukovarske adventske svečanosti , voditeljica Nansi Ivanišević