{gallery}2015/09/14/04{/gallery} U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Hrvatskim muzeja turizma u Opatiji te uz potporu Veleposlanstava Japana u Republici Hrvatskoj 12 rujna 2015. godine otvorena je izložba originalnih japanskih umjetničkih rukotvorina.
Ova je izložba značajna za širu regiju jer je japanska škola kilta vrlo jaka i utjecajna među poznavateljima koji cijene minuciozno umijeće, skupocjeni materijal i posebnosti u nijansiranjima japanskih majstora kilta.
Gradski muzej Vukovar i Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj dugogodišnji su prijatelji te su izložbom Japanskih rukotvorina potvrdili i daljnju suradnju u organizaciji izložbi i glazbenih večeri. Prisjetit ćemo se samo Svjetske izložbe za mir organizirane u razrušenom dvorcu Eltz na kojoj je svoja djela izložilo 200 japanskih umjetnika . Tom prigodom Vukovar je posjetilo pedeset umjetnika također sudionika u izložbi koji su tom prigodom održali i radionice kaligrafije.
Izložba je otvorena u sklopu likovno glazbene večeri posvećene japanskim umjetnicima na čijem otvorenju govorili su: Ružica Marić ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, o dugogodišnjim kontaktima Grada Vukovara i Japanskog veleposlanstva govorila je Marija Budimir zamjenica gradonačelnika grada Vukovara, o koncertnoj večeri posvećenoj 130 godišnjici rođenja Dore Pejačević govorio je Dražen Švagelj predsjednik Ogranka Matice hrvatske Vinkovci, a ovaj izuzetan umjetničko događaj otvorio je Mitsuhiko Shinomiya zamjenik veleposlanika Japana.
Tijekom trajanja izložbe biti će organizirane origami radionice (izrade ždralova od papira) u suradnji sa vukovarskom osnovnim školama i vrtićima.
Izložba ostaje otvorena do 30.rujna 2015. godine.