{gallery}2016/02/10/03{/gallery} U Gradskom muzeju Vukovar, Dvorac Eltz 9.veljače 2016. godine otvorena je retrospektivna izložba akademskog kipara, slikara i grafičara Antuna Babića pod nazivom Izbor iz opusa.

Prvenstveno je bila organizirana od Muzeja likovnih umjetnosti te obuhvaćena i postavljena kao autorski projekt kustosa Daniela Zeca, gdje je sadržavala preko 150 pomno odabranih radova (skulptura, grafika, crteža i medalja) te je uključivala djela iz više muzejskih ustanova. Najveći dio skulptura ustupio je sam umjetnik iz svog arhiva. Nakon Osijeka izložba se preselila u Gradski muzej Vukovar gdje je izloženo 30 kiparskih raritetnih djela po izboru autora postava kustosa Zorana Šimunovića, koji su nastali djelovanjem autora u zadnjih 50 godina.

Izložba je jedna od poveznica u kontinuiranom radu Udruge muzeja istočne Slavonije o čemu je govorila ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Ružica Marić te o suradnju između Gradskog muzeja Vukovar i Muzeja likovnih umjetnosti i istaknula važnost suradnje kulturnih institucija napomenuvši kako će nakon Vukovara izložba biti postavljena u Muzeju grada Iloka, Gradskom muzeju u Vinkovcima te u Muzeju Brodskog Posavlja. Publici se obratila i ravnateljica Muzeja likovnih umjetnosti Leonilda Conti , Zdravko Dvojković dugogodišnji voditelj Zbirke Bauer koji je u opsežnom govoru obuhvatio cjelokupni rad i djelo akademskog kipara Anutna Babića te napomenuo bitnost njegovog djela, koje je važan segment hrvatske moderne. Također, dodaje kako će neka od sinoć izloženih djela koje se već nalaze u Zbirci Muzej Vukovara u progonstvu pronaći svoje mjesto u stalnom postavu zbirke. Publici se obratio i sam autor te se u kratkim crticama osvrnuo na svoj 65. godišnji umjetnički rad koji još uvijek traje. Uz umjetničko djelovanje Babić je dug niz godina radio i kao redovni profesor na Pedagoškom fakultetu u Osijeku.
Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 22. veljače 2016. godine.