pic 01_tnPromidžbeni film Turističke zajednice grada Vukovara „Vukovar – za neka nova sjećanja" nagrađen je još jednom prestižnom nagradom na 50. Međunarodnom festivalu turističkog filma održanog u Lecceu, Italija, od 20. – 23. lipnja 2012. Ovaj, ujedno i najstariji svjetski festival turističkog filma održan je pod visokim pokroviteljstvom g. Giorgia Napolitana, predsjednika Republike Italije.

Ocjenom međunarodnog žirija film „Vukovar - za neka nova sjećanja" osvojio je posebnu autorsku nagradu za režiju. Film je autorsko djelo Design studia D, a režirao ga je Darko Puharić. Sama činjenica da je filmu „Vukovar - za neka nova sjećanja" ovo već drugo veliko, međunarodno priznanje govori dovoljno o vrijednosti i kvaliteti filma.

Na 50. ITF Lecce 2012. pristiglo je 313 filmova iz 51 zemlje. Međunarodni žiri u službenu konkurenciju za jednu od festivalskih nagrada Grand Prix uvrstio je 97 filmova iz 23 zemlje. Predstavljeno je sve ono što je trenutno u domeni najbolje svjetske produkcije u ovom žanru. Naš film je predstavljen brojnim turističkim novinarima iz Europe i svijeta, te uglednim gostima i domaćinima, kao i desecima tisuća građana koji su tri večeri pratili ovu najstariju kulturološku turističku filmfestivalsku manifestaciju kroz filmske projekcije na prelijepom glavnom povijesnom baroknom gradskom trgu grada Lecce.