Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava prvim je bacanjem kugle otvorio kuglanu u Sportskoj dvorani u Borovu Naselju. Kuglana je do sada bila na raspolaganju samo članovima kuglačkog kluba, no od danas mogu je koristiti svi zainteresirani građani. Sve što je potrebno za zabavu i razbibrigu u ovome sportu je provjeriti raspoloživost termina i staza na recepciji Plivališta Vukovar te preuzeti preobuku namijenjenu kuglani.
„Danas službeno otvaramo kuglanu za potrebe građana koji mogu iznajmiti termin po našem cjeniku. Za sve one koji nemaju preobuku, tvrtka Borovo osigurala je startasice kako bismo prostor kuglane zadržali čistim. Neko vrijeme je kuglana već korištena za naše programe. I danas su s nama djeca koja posjećuju Vukovar kroz Javnu ustanovu Memorijalni centar Domovinskog rata koja su imala pravo kuglati sat vremena pri posjeti našem gradu," objasnio je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Ivan Szabo izražavajući zadovoljstvo što će svi građani moći nadalje slobodno kuglati.
Osim kuglanja, za učenike osmih razreda koji posjećuju Vukovar organiziran je program u prostorima kuglane koji podrazumijevaju druženje uz glazbu, svjetlosne efekte i druge zabavne sadržaje.
„Kuglana je do sada radila u ograničenim uvjetima, a od danas su svi sadržaji otvoreni za sve građane i posjetitelje grada Vukovara. Već neko vrijeme se kuglana sa svojim zabavnim popratnim sadržajima nudi kao dodatni program prilikom posjete učenika osmih razreda Vukovaru koji mogu birati hoće li se družiti u kuglani, na Plivalištu ili posjetiti muzeje. Otvorenjem kuglane posjetiteljima smo nadopunili turističku ponudu, a našim sugrađanima dajemo još jedan sadržaj u gradu u kojemu se mogu zabaviti, kuglati, slaviti rođendane i družiti se. Vukovarci su prije rata voljeli i prakticirali kuglanje u nekoliko kuglana te ovaj sport ima tradiciju u našem gradu, ali i zapažene sportske rezultate," rekao je gradonačelnik Penava siguran kako je od danas još jedan segment života koji Vukovarci njeguju u svojim uspomenama zaživjeti u stvarnosti.