{gallery}2016/06/13/02{/gallery} Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić primio je u Gradskoj vijećnici nogometne reprezentacije hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i reprezentaciju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.
Ove dvije momčadi sudjelovati će na europskom nogometnom prvenstvu nacionalnih manjina u Italiji, a prijateljsku utakmicu odigrali su u Vukovaru, na stadionu Vuteks Sloge.

„Drago mi je što su ove dvije reprezentacije odlučile posjetiti Vukovar i što upravo ovdje igraju prijateljsku utakmicu. Reprezentacije ovim činom šalju poruku kako treba više poraditi na međusobnom poštivanju i izgradnji zdravog suživota“, rekao je Igor Gavrić.

Vojvođanske su Hrvate predstavljali Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskoga nacionalnoga vijeća u Srbiji te Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u parlamentu Srbije, a na prijemu je kao domaćin prisustvovao i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Đorđe Čurčić koji je napomenuo kako ove dvije manjinske zajednice mogu biti most suradnje između Hrvatske i Srbije.